ساینس مونیتور در ادامه می نویسد: مناظره اوباما و رامنی درباره سیاست خارجی تا چه اندازه مهم است؟ راهی که امشب رامنی و اوباما خواهند پیمود می تواند نتیجه انتخابات ششم نوامبر را مشخص کند.
تا چند هفته قبل کسی نمی توانست این موضوع را پیش بینی کند که سومین مناظره اوباما و رامنی تا این حد مهم خواهد بود. اما با توجه به وضعیت موجود در آمریکا و نتایج نظرسنجی ها که حکایت از رقابت نزدیک رامنی و اوباما دارند مناظره امشب حکم مرگ و زندگی را یافته و از همین روست که "جرج بوش" رئیس جمهور سابق امریکا، این مناظره را بسیار مهم خوانده است.
دو دلیل مهم برای اهمیت مناظره امشب
اول آنکه، رامنی برنده قطعی اولین مناظره انتخاباتی بود و به همین دلیل است که حتی درباره آن به بذله گویی پرداخته و می گوید: "در اولین مناظره من یک چرت طولانی زدم."
اما در دومین مناظره اوباما چهره برتری از خود نشان داد . در این میان در روزهای گذشته رامنی یک گاف جدید درباره زنان داده و همین موضوع چالش هایی را برای وی پدید آورده است.
دوم آنکه، ممکن است برای اغلب رای دهندگان آمریکا اقتصاد نگرانی نخست آنها باشد، اما سیاست خارجی و امنیت ملی نیز از اهمیت زیادی برای این افراد برخوردار هستند. امنیت اسرائیل، برنامه هسته ای ایران، پول رایج چین، وضعیت سوریه، و همچنینی لیبی بویژه پس از کشته شدن سفیر آمریکا در این کشور، همه موارد مهمی هستند که در مناظره امشب بخش اصلی سخنان دو رقیب به آنها اختصاص خواهد داشت.
اما در این میان رامنی و معاون او "پل رایان" در حوزه سیاست خارجی کم تجربه هستند و این می تواند یک نقص در کارنامه جمهوریخواهان محسوب شود؛ جائی که اوباما و جو بایدن حضور دارند.
ساینس مونیتور در ادامه می نویسد : شما می توانید مطمئن باشید که رامنی در مناظره امشب بر روی مواردی چون ضعف کاخ سفید در برخی از حوزه های سیاست خارجی و همچنین اتخاذ تصمیمات نادرست انگشت خواهد گذاشت. موضوع" رهبری از پشت" نیز مطمئنا موردی است که رامنی به آن اشاره می کند و از آن مهمتر دور شدن آمریکا از اسرائیل در دوران ریاست جمهوری اوباما نیز نکته دیگری است رامنی برای پیشی گرفتن از اوباما به آن اشاره می کند.
در همین رابطه رامنی چند روز قبل در سخنرانی خود در موسسه نظامی ویرجینیا گفته بود: متاسفانه سیاست های این رئیس جمهور (اوباما) روشهای مناسبی برای رهبری جهان نیستند. و برای اثبات آن هیچ مثالی بهتر از خاورمیانه وجود ندارد. وقتی ما به وضعیت امروز خاورمیانه نگاه می کنیم ایرانی را می بینیم که در برنامه هسته ای خود پیشرفت کرده، خشونتها در سوریه ممکن است به کشورهای دیگر سرایت کند، سفیر آمریکا در لیبی کشته می شود و القاعده نیز در آنجا حضور دارد. بنابراین احتمال وقوع جنگ در خاورمیانه اکنون بیشتر از آنی است که در زمان ورود اوباما به کاخ سفید وجود داشت.
برهمین اساس موضوع کشته شدن سفیر آمریکا در بنغازی، در جریان اعتراضات مسلمانان به ساخت و انشتار فیلم موهن به ساحت حضرت محمد (ص) موردی است که رامنی مانور زیادی در مناظره امسب روی آن خواهد داد.
اما در این میان اوباما می تواند از موضوع کشته شدن بن لادن بدست کماندوهای امریکایی سود ببرد. و همچنین موضوع هسته ای ایران با توجه به گزارش روز شنبه نیویورک تایمز نیز اهمیت ویژه ای در مناظره امشب پیدا کرده است.
این در حالی است که در روزهای گذشته روزنامه هایی همچون واشگتن تایمز از خبر مهمی صحبت می کنند که قرار است اوباما درباره برنامه هسته ای ایران بدهد. اما آیا ایران می تواند برگ برنده اوباما در مناظره امشب باشد؟
ساینس مونیتور می نویسد: آیا موضوع ایران همان "سوپرایز اکتبر"ی است که پیشتر درباره آن سخن گفته شده؟ هنوز هیچ کس حتی کاخ سفید هم در این باره اظهار نظر نکرده است.
اما ممکن است که رامنی از این موضوع به عنوان مثال دیگری از "درز اطلاعات محرمانه ار کاخ سفید با هدف کسب رای" توصیف کرده و از آن برای ضربه زدن به اوباما استفاده کند.
اما همراهان و مشاوران اوباما از چجند روز قبل دست به کار شده اند تا سیاست اوباما در قبال ایران را موفق جلوه دهند. در همین رابطه "دیوید الکساندر" یکی از مشاوران اوباما گفت: برای دو سال رئیس جمهور تلاش کرد تا یک اجماع بین المللی بوجود آورده و تحریم هایی را علیه ایران اعمال کند که همه کشورهای به آن پایبند باشند و اکنون می بینیم که این تحریم های اقتصاد ایران را به زانو درآورده است. آنها (ایران) این تندی و خشم را احساس می کنند و این همان کاری است که تحریم های باید بکنند.